Közösség

Partnereink


 


2012.04.02. 22:58 KDSZ

Parlamenti látogatás - 2012. ápr. 2.

Címkék: rendezvény

A KDSZ – Közgazdászok a Közpolitkában szervezet keretein belül, Jenei György tanár úrnak köszönhetően, egy sétát tehettünk a Parlamentben. A túra végig jó hangulatban telt, érdekes történeteket hallhattunk, s tartalmas sétán vettek részt az érdeklődő hallgatók.

(Király András és Vers Ádám összefoglalója)

 

Korábban már többször is megjártam a Parlamentet turistaként, így kíváncsian vártam, hogy milyen újat mutatnak majd. Két, eddig számomra ismeretlen terembe nyertem betekintést, egy konferencia terembe (delegációs terem), ahol először láthattam élőben tolmács fülkéket, amilyenek a filmekben jelennek meg, illetve később egy kisebb terem volt újdonság, melynek az évek során több funkciója is volt (többek között sajtótájékoztató teremként szolgált), most pedig kisebb társalgóként üzemel. Hivatalosan ez a Goblein terem.

Kísérőnk anekdotái mellett Jenei tanár úr is színesítette az utat, megosztva korábbi tapasztalatait, történeteit a hallgatósággal. Kedvenc ilyen kis sztorim a Szent Korona teremben hangzott el, mikor megismerkedhettünk a falakon ábrázolt uralkodók szobraival, és kiderült, hogy Árpád Vezér azért tekint jobbra, „mert nem érti, mit keresnek a nagy magyar királyok és fejedelmek társaságában Habsburg uralkodók is!”

Ezt követően megtekinthettük mindkét társalgót, ahol mind a szobrok, mind a festmények bemutatásra kerültek

A körsétát az alsóház üléstermében zártuk, ahol lehetőségünk is volt megpihenni egy időre, s meghallgatni az ülésterem történelmének legszínesebb jeleneteit, illetve elgondolkozni azon, hogy végső soron a közpolitikai változások, policy-k itt születnek, jönnek létre. Másik nagy kedvenceim, a szivartartók voltak. A régi képviselők kijöttek szivarozni, ám ha gyorsan be kellett rohanni szavazni, akkor letehették a szivarjaikat az aranyozott és számozott tartókra, és mikor kijöttek, folytathatták a dohány élvezetét.

Összességében egy izgalmas és tartalmas „kiránduláson” vehettünk részt, amiért köszönet illeti a szervezőket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr404360119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása