Közösség

Partnereink


 


2013.04.19. 21:34 KDSZ

Soltész Miklós - A magyar kormány nyugdíjpolitikája

Címkék: nyugdíj kurzus Soltész Miklós

2013. április 18-án nyugdíjpolitikai kurzusunk keretében vendégünk volt Soltész Miklós, a szakterületért felelős államtitkár.

Az előadás során tagjainknak lehetősége volt a kormányzat nyugdíjpolitikai koncepciójának megismerésére. Soltész államtitkár úr látogatása során a nyugdíjpolitika kérdését a szociálpolitikába integráltan elemezte. Rámutatott, hogy az idős korúak ügyeit nem szabad a társadalompolitikától elzárva, szegmentáltan kezelni. Példaként kiemelhető, hogy a nyugdíj korhatár megállapításának kérdése a foglalkoztatáspolitikai koncepcióktól nem választhatók el. Államtitkár úr felvázolta tagjainknak azokat a jelenlegi magyar kormányzat által meghozott legfontosabb, nyugdíjügyeket érintő intézkedéseket, így szó esett a rokkantnyugdíjazási rendszer szigorításáról, a korkedvezményes nyugdíjazás kérdéséről, illetve a magánnyugdíjpénztári rendszer megszűntetéséről. A meghozott koncepcionális változtatások Soltész úr érvelése alapján hosszú távon is fenntarthatóvá tették a nyugdíjrendszert. Az előadás után tagjainknak lehetősége volt kérdéseket is feltenni államtitkár úrnak, melyekre vendégünk készséggel válaszolt. A program ezen szakaszában már szó esett a nyugdíjügyön kívül az államtitkár úr szakterületéhez tartozó egyéb témákról, így a gyermekvállalás ösztönzéséről és a demográfiai kihívásra adható kormányzati válaszokról is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr215340956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása