Közösség

Partnereink


 


2012.05.17. 19:29 Golovics József

Hoffmann Rózsa a Corvinuson

Címkék: oktatás rendezvény

2012. május 16-án Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár asszony a Budapesti Corvinus Egyetemre látogatott a KDSZ - Közgazdászok a Közpolitikában szervezésében. A szakpolitikai irányultságú diákszervezet célja a rendezvénnyel az volt, hogy elősegítse a szakmai érveken alapuló párbeszéd megindítását, valamint, hogy lehetőséget adjon a hallgatóságnak arra, hogy a napi sajtóban megjelenő híreken túl, közvetlenül az államtitkár asszonytól értesüljenek a jövőjüket érintő autentikus információkról.

hoffmann1a.jpg

Az egyetemre érkező államtitkár asszonyt Rostoványi Zsolt rektor úr fogadta a KDSZ elnökségének kíséretében, ezt követően pedig egy kellemes és kulturált hangvételű előadásnak lehettek szem- és fültanúi a Corvinus Egyetem díszelőadójában összegyűlt érdeklődők.

Hoffmann Rózsa államtitkár asszony előadásában részletesen beszélt a felsőoktatást érintő kardinális kérdésekről. Elmondta, hogy a felsőoktatás átalakításakor elsődlegesen a megváltozott környezetre, a külső kihívásokra kellett reagálniuk, melyek azt diktálták, hogy a mennyiségi helyett a minőségi szemléletre helyeződjön a hangsúly. Mindebben pedig fontos szerepet kellett kapnia annak, hogy a képzések a lehető legnagyobb mértékben igazodjanak a munkaerő-piac igényeihez. Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy a jövőben az oktatási rendszerben kiemelt figyelmet kell fordítani a természettudományos és műszaki, valamint a tanári képzésekre.

A hallgatóság kérdéseire válaszolván az államtitkár asszony nem kerülte meg a sokak számára vitathatónak tűnő témákat sem. Tisztázta a többek által félremagyarázott hallgatói szerződések ügyét is. A felsőoktatási pólusokra vonatkozó kérdések kapcsán Hoffmann Rózsa államtitkár asszony hangsúlyozta, hogy a különböző koncepciók még formálódnak, ebből kifolyólag pedig a sokak által vélelmezett integrációs lépésekről még nem tudott konkrétumokat mondani. Ugyanakkor a hallgatóság megnyugvására kiemelte: nem cél a Corvinus Egyetem megszüntetése, s reméli, hogy a közgazdász-képzés a jövőben is folytatódni fog a fővám téri épület falai között.

hoffmann4a.jpg

Mindezek tükrében a rendezvényt lebonyolító KDSZ bízik abban, hogy munkájuk elérte a célját: azt, hogy közvetítésük révén a hallgatóság is hiteles információk birtokába jusson. A diákszervezet büszke arra, hogy egy pozitív hangulatú rendezvényt sikerült megszervezniük, mely a jövőben is hozzájárul majd a Budapesti Corvinus Egyetem reputációjának növeléséhez.

hoffmann3aa.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr314522808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása