Közösség

Partnereink


 


2012.08.30. 18:15 Golovics József

Miért is KDSZ?

Elnökségünknek nagy örömére szolgál, hogy színvonalas programjainknak köszönhetően az elmúlt évben egyre többen ismerték meg nevünket - bízunk benne, hogy ez a tendencia a jövőben is folytatódni fog. Ezzel párhuzamosan azonban egyre több kérdés jutott el hozzánk, amely arra irányult: mit is takar a KDSZ mozaikszó, hogyan lehet a "Közgazdászok a Közpolitikában"-t KDSZ-nek rövidíteni? Jelen bejegyzésben erre a kérdésre kívánok választ adni.

Aki a kezdetek óta követi szervezetünk működését, az tudja: 2011 elején Közszolgálati Diákszervezet néven indultunk. A névválasztás oka az volt, hogy egy olyan közösséget szerettünk volna létrehozni, amelynek tagjai jövőjüket a közszférában képzelik el, s általánosan is érdeklődnek a közszektor iránt. Emellett pedig az sem volt elhanyagolható szempont, hogy szerettünk volna egy ernyőszervezetet létrehozni a Corvinus Közszolgálati Tanszéke által gondozott képzéseknek, a Közgazdálkodás és közpolitika mester- és a Közszolgálati alapszakoknak. Ekkor, Közszolgálati Diákszervezetként egyértelmű volt, hogy nevünk rövidítésére a KDSZ monogramot használjuk.

Röviddel az indulás után azonban úgy láttuk, más szakokról is érdeklődnek szervezetünk iránt, valamint, hogy a félreértések elkerülése, s tényleges profilunk leírásának pontosítása érdekében célszerű lenne szerepeltetni a szakmánk és látásmódunk megjelölésére szolgáló közgazdász, valamint a fő érdeklődési körünkre utaló közpolitika szavakat.

A névmódosítás nem volt könnyű. Mivel addigra a KDSZ monogram annyira szívünkhöz nőtt, hogy nem szerettünk volna megválni tőle, végül a KDSZ - Közgazdászok a Közpolitikában formula mellett döntöttünk.

Ennek persze már ide, s tova másfél éve, s azóta tagságunk is alaposan megújult, illetve az irántunk érdeklődők köre is kiszélesedett, így nem csoda, hogy oly gyakran kellett találkoznunk a fent említett kérdéssel. Valószínűsítjük, hogy amennyiben terveinkkel összhangban ismertségünk tovább fog nőni, úgy ez a kérdés újra-újra fel fog merülni, ám bízunk benne, hogy jelen bejegyzés a jövőben is mankóként tud szolgálni a félreértések elkerüléséhez.

Ami pedig a közeljövőt illeti: az egykori Közszolgálati Diákszervezet, azaz mai nevén a KDSZ - Közgazdászok a Közpolitikában a forró nyár után idén ősszel is érdekes szakmai és izgalmas közösségi programokkal jelentkezik majd. Elköszönő tagjainknak ezúton szeretnénk sok sikert kívánni a munka világában, jelenlegi tagjainknak zökkenőmentes szemeszterkezdést és tartalmas félévet kívánunk, leendő tagjainknak pedig üzenjük: a KDSZ csapata vár Titeket!

IMG_1499kicsi.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr904742284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása